SİLİKON KEK KALIPLARI NASIL KULLANILMALIDIR?

  • İlk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayınız.
  • Uygulama yapmadan once katı yağ ile hafifçe yağlayınız.
  • Kalıplarla uygulama yaptıktan sonra doğal yapışmaz özelliğini korumak için kaynayan suya yaklaşık olarak 10 dk. süreyle daldırın. Bu işlem silikonun gözeneklerini açar ve emilen yağı temizler.   satın alacağınız, silikon serisi sıcak sabunlu su ve sünger ile elde yıkanabileceği gibi bulaşık makinesi ile de temizlenebilir.
  • Yağ seviyesi düşük olan karışımlarda yapışmazlık özelliğinin arttırılması için ince bir tabaka yağ (katı yağ önerilir) veya kakao tozu veya un uygulamanızı öneririz.
  • Kuvvetli deterjan, aşındırıcı sünger kullanarak veya bulaşık makinesinde temizlediyseniz, karışımın yapışmasını önlemek için bir sonraki kullanımınız dan önce kalıbı sıcak su ile yıkayarak gözenekleri açmanız, kuruladıktan sonra ince bir tabaka yağ sürmeniz gereklidir.
  • Kalıbın içindekileri kesmek için kesici ve delici alet kullanmayın.
  • Kalıbı, ısı kaynaklarına doğrudan koymayın. (çıplak alev, ızgara, elektrikli soba, vb)
  • İçinde hamur yokken ve boşken ısıtmayın.
  • Kullanım, öneriler ve bakım talimatlarını mutlak uygulayın.
  • 200 Derecenin üzerinde pişirme yapmayın
  • Son derece sağlıklıdır. Kesinlikle kanserojen madde içermez.
  • -25 dereceden +220 dereceye kadar olan ısı aralıklarına dayanıklı olup fırın, mikrodalga fırın, derin dondurucuda yıllarca hiçbir deformasyona uğramaz.
  • Kullanılırken yağa ihtiyaç duyulmaz veya çok az yağ sürerek defalarca kullanabilirsiniz.
  • Esnek ve pratiktir. Kalıplarda yapılan ürünleri kalıptan formunu bozmadan kolayca çıkarabilirsiniz.
  • Silikon kalıplar ısıyı çabuk üzerine aldığı için son derece homojen bir ısı dağılım sağlar. Bu sebeple ürünün her tarafı eşit şekilde pişer.
  • Silikon kalıplar tatsız ve kokusuz olduğu için hazırlanan ürüne ne koku ne de tat geçer.

Fırın ve Mikrodalga Fırın Kullanımı

  • Fırınınızı 15 dakika kadar önceden tarifinizde verilen dereceye ayarlayıp ısıtınız.
    (Örneğin 180°C )
  • Fırın tepsisini çıkarın ve kalıbı fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökünüz.
    • Kalıbınızı tepsi ile fırına verip tarifte belirtilen sürelere uyarak pişiriniz. ( örnek: karışımınızı yaklaşık 20dk. süreyle 180°C’de pişirip, üstünün kızardığını gördükten sonra ısıyı 150°C’ye alıp yaklaşık 20 dk. daha pişirin).
  • Süre sonunda tepsiyi fırından alın ve 15 dk. kadar oda sıcaklığında bekletiniz.
  • Pişirdiğiniz kekinizi kalıptan çıkarıp servise hazırlayınız.
  • Mikro dalga fırında normal fırınlarda pişirmede olduğu gibi kalıbı doğrudan tablanın üzerine yerleştirip doldurun.

Buzdolabı ve Derin Dondurucu Kullanımı

  • Karışımınızı kalıba dökün.
  • Kalıbı buzdolabına veya dondurucuya yerleştirin. Kalıp -25°C dereceye kadar dayanıklıdır.
  • Donma veya sertleşmeden sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin şimdi kolayca kalıptan çıkarabilirsiniz.
  • Kalıp, dondurucudan alınıp doğrudan fırın veya mikrodalgaya yerleştirilebilir.